Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Üzenetében a romániai erdők pusztításának megállítását szorgalmazta Károly herceg a Vad Kárpátok nevű ismeretterjesztő filmsorozat harmadik részének bukaresti bemutatóján, ahol a herceg sorait Martin - Biológia magazin
részletek »

A romániai erdők pusztításának megállítását szorgalmazta Károly herceg

A biológia az élőlények eredetének, leszármazási kapcsolatainak, testfelépítésének és működésének megismerésével foglalkozik. A magazin célja, hogy bemutassa a biológia fogalmait, továbbá érdekes és hasznos cikkeket közöljön a témában.
Biológia magazin
Itt vagy: Biológia magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A romániai erdők pusztításának megállítását szorgalmazta Károly herceg
A romániai erdők pusztításának megállítását szorgalmazta Károly herceg
Üzenetében a romániai erdők pusztításának megállítását szorgalmazta Károly herceg a Vad Kárpátok nevű ismeretterjesztő filmsorozat harmadik részének bukaresti bemutatóján, ahol a herceg sorait Martin Harris, Nagy-Britannia bukaresti nagykövete olvasta fel. Károly herceg szerint Romániában óránként 3 hektár erdő tűnik el.
A Vad Kárpátok című angol ismeretterjesztő sorozat a Kárpátok gazdag élővilágát népszerűsíti, a filmből két rész már korábban elkészült, a harmadiknak most tartották a bemutatóját. Ez utóbbiban főként Románia északi részét népszerűsítik, egyebek között Bukovina egyik leglátványosabb kolostorát. A sorozatot a Travel Channel sugározza, amely november 8-án vetíti a harmadik részt.

Az erdélyi tájak és a Kárpátok szerelmeseként ismert Károly herceg üzenetében kifejtette, hogy egyes vidékeken már helyrehozhatatlan kárt okoztak az erdőirtások, és azért fontos védeni ezt a természeti kincset, mert Románia azon kevés európai országok közé tartozik, ahol még nagy kiterjedésű, érintetlen, vad, erdős területek léteznek. Hozzátette: a Kárpátok romániai szakaszán található Kelet- és Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű érintetlen erdős területe, amely a legnagyobb barnamedve-, farkas- és hiúzpopulációnak ad otthont.
Hirdetés

A herceg felhívta a figyelmet arra, hogy sok európai ország megsemmisítette erdős területeit, a brit, különösképpen a skóciai erdőirtásokat emelte ki negatív példaként.

Mint mondta, Románia is hasonló sorsra juthat, ha nem óvja kellő odafigyeléssel erdeit. Szerinte a Kárpátok hatalmas lehetőséget nyújtanak a fenntartható turizmus működtetésében, ami jelentős jövedelmet biztosíthat a térségnek, de csak akkor, ha megóvják a környezetet.

A Mediafax hírügynökség szerint Károly herceg a filmben elmondja: nagy kihívás a természeti táj megőrzése, mert elsősorban az ott élő embereket kell meggyőzni arról, hogy mekkora érték birtokában vannak. A herceg a kiterjedt legelőkre is felhívta a figyelmet, amelyek egyedülálló szépségük miatt valóságos ékszernek számítanak.

A brit trónörökös évről évre ellátogat Erdélybe, ahol több birtokot is vásárolt. Ezek egyike a székelyföldi zalánpataki, ahol három parasztházat újított fel és tett vendégfogadásra alkalmassá. A filmben elmondta, hogy a zalánpataki példával meg akarja mutatni, hogyan lehet vendégfogadásra alkalmassá tenni a régi házakat a hagyomány és a korszerűség ötvözésével.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Károly herceg, természetvédelem, romániai erdők, pusztítás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-11-11 13:05:44
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü