Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Biológia linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Biológia képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: biologia.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
 Egy kis sejtbiológia

Egy kis sejtbiológia

A cikk próbálja az alapvető biológiai fogalmakat (DNS, kromoszóma, kettős spirál, gén) megmagyarázni az átlagembernek, aki nap mint nap hallja ezeket, de nem tudja hova tenni őket. Ezeknek a kis alkotórészek helyét mutatja meg a sejten belül és a méretüket is próbálja látványos példákon keresztül bemutatni.

A legjobb orvosok egy oldalon

A legjobb orvosok egy oldalon

A weboldal egy tematikus, rendkívül magas színvonalú gyűjtemény. Célja, hogy összegyűjtse a legjobb orvosokat, klinikákat országszerte, melyek a legmagasabb minőséget képviselik hazánkban, továbbá hasznos cikkeket, írásokat publikáljunk egészségről, betegségről.

A National Geographic magazin honlapja

A National Geographic magazin honlapja

Az egyik leghíresebb magazin honlapja bemutatja az állatvilág, növényvilág érdekességeit leírásokon és nagy felbontású fényképeken keresztül. Az aktuális környezeti problémákról is beszámolót adnak a cikkek.

Biológia magazin hírek
Folytatódik A kék bolygó című világhírű sorozat David Attenborough-val
Folytatódik A kék bolygó című... Folytatódik A kék bolygó című világhírű ismeretterjesztő sorozat David Attenborough-val: az új évad hét epizódját, melyet még idén műsorra tűznek, a legmodernebb technológiai felfedezések segítségével vették fel négy év alatt - jelentette be a BBC. Az innovatív eszközök között volt a cápák és orkák hátára erősített tapadókorongos kamera is. "Örömmel...
Erdőpusztulásokat okozó gombafajokat kutatnak Sopronban és Szegeden
Erdőpusztulásokat okozó gombafajokat... A világszerte erdőpusztulásokat és fakárosításokat okozó Armillaria, vagyis...
Vérlemezkéket gyártó őssejtet növesztettek laboratóriumban brit kutatók
Vérlemezkéket gyártó őssejtet... A vérzéscsillapításban kulcsszerepet játszó vérlemezkék előállítóit,...
A sejtalkotók rövid bemutatása

A sejtalkotók rövid bemutatása

Ezen a honlapon érthető leírással képekkel és látványos animációkkal mutatják be a sejtalkotókat. A leírás érettségire és felvételire készülő középiskolásoknak szól. A leírás biokémiai anyagot is tartalmaz, ezért nehéz tananyag.

A sejtmagnélküliek és a sejtmagvas egysejtűek

A sejtmagnélküliek és a sejtmagvas egysejtűek

A sejtmagnélküliek országába tartozó élőlények sejtjeiben nincs valódi sejtmag, a maganyagot nem választja el a sejt többi részétől határoló hártya. A sejtek működését irányító örökítő anyag a sejtplazmában található. A sejtmagnélküliek országába tartozó baktériumok túlnyomó többsége egysejtű élőlény. Rendszerezésük a sejt alakja és felépítése, valamint az anyagcsere alapján történik. A mindössze néhány mikrométeres (a milliméter ezredrésze) baktériumsejtek lehetnek gömb (coccus),pálcika (bacillus) vagy csavart (spirillum) alakúak...

Aki biológiát akar tanulni

Aki biológiát akar tanulni

Egy jó kis honlap tele hasznos információkkal, például az emberi testről, állatokról szóló cikkekről. Ha regisztrálsz pontokat is kapsz érte, ezért érdemes körülnézni itt. Lehet pályázni is sok mindenre.

Akvarisztikai magazin

Akvarisztikai magazin

Hasznos újság azoknak akiknek akváriumuk van otthon és szeretnének kicsit komolyabban foglalkozni a témával. Olvashatunk díszhalakról, tartásukról, betegségeikről. Híreket hallhatunk a nagyvilágból, bár ezek inkább környezetvédelmi hangvételűek. Személyekről is olvashatunk akik sokat tettek ezen hobbi fellendüléséért.

Alfred Russel Wallace

Alfred Russel Wallace

Angol nyelvű honlap teljes egészében Alfred Russel Wallace naturalista, felfedező, geográfus, antropológus, és biológus életét munkásságát mutatja be. Kitér a műveire is, publikációkat és leírásokat is olvashatunk.

Állat- és Növényhatározó

Állat- és Növényhatározó

Színes fotókkal és részletes leírásokkal könnyítheti meg annak a munkáját, aki barangolni kíván a növények és állatok világában. Ez a könyv segítséget ad a meghatározásukra, igaz nem teljes körűen, de a legismertebb állatok és növények fajlistáját biztos megtalálja.

Hirdetés
Állatos apróhirdetések

Állatos apróhirdetések

Állat apróhirdetés. Megtalált és elveszett állatok, kutya, macska, madár, hüllő, hal, rovar és egyéb állatok hirdetése, háziállatok, kisállatok, valamint haszonállatok kategóriákban. Ha Ön állatokat keres vagy kínál, akkor apróhirdetését itt ingyen feladhatja, illetve böngészhet a feladott hirdetések között.

Állatvédő honlap

Állatvédő honlap

Ez a honlap állatok bántalmazásával foglalkozik. A legtöbb hírt amit itt lehet olvasni azt máshol nem találjuk meg, ezért érdemes böngészni a cikkek között. Sajnos elég sok szomorú hírt közölnek, de a tagok összefogással jobbá tehetik ezt a világot.

Ami a biológia számára nélkülözhetetlen eszköz

Ami a biológia számára nélkülözhetetlen eszköz

Ami a biológia számára nélkülözhetetlen eszköz az a mikroszkóp. Ez a közösség tagjai feltölthetnek különböző fotókat amit saját szerkezetükkel készítettek. A honlap megtekintéséhez regisztrálni kell, de megéri, mert akit érdekelnek a szabad szemmel nem látható élőlények azok sok ismeretet gyüjhetnek.

Anatómiai áttekintés

Anatómiai áttekintés

Az izmokon túl érdemes ismerni a teljes testünk működésének titkait, hiszen annál jobban tudjuk kiválasztani a számunkra megfelelő edzéstervet, kiegészítőt. Itt már az elején érdemes megemlítenem, hogy a természetes edzés, vagyis akik nem szednek semmilyen kiegészítőt, a sejtjeik az edzés során termelődnek, míg akik szteroidoznak, csak puffasztják a sejteket.

Anatómiai képek, szótárak, irodalom

Anatómiai képek, szótárak, irodalom

Egész kis tartalmas honlap, ami tartalmaz anatómiai kifejezéseket, cikkeket, szakirodalmi tételeket. A galériában a szívről, agyról, csigolyákról készült képeket találhatunk. A honlap felsőfokú akkreditált szülésznői tanfolyamra készülőknek nyújt segítséget, de szerintem bárkinek jó aki érdeklődik a téma iránt.

Anatómiai vázlatok

Anatómiai vázlatok

Ez a honlap az emberi test felépítése és működése tananyagegység Anatómia-élettantantárgy vázlatait mutatja be. Nagy részletességgel, de mégis érthetően mutatja be az emberi test összes csontját, izomzatát. Az élettani részekre is nagy hangsúlyt fektet.

Angol nyelvű lap a mohákról

Angol nyelvű lap a mohákról

Angol idegennyelvű honlapon mutatják be a következő mohafajokat, melyeket felhasználók töltöttek fel. Latin neveik mellett leírást is olvashatunk. Sphagnum fallax-Tőzegmoha, Eurhynchium angustirete-szép csőrösmoha

Az antibiotikum túlzott használatának veszélyei

Az antibiotikum túlzott használatának veszélyei

A cikk egy régi kérdést feszeget: Mi lesz, ha a jövőben az antibiotikumok nem tudják ellátni mostani feladatukat. Sajnos a kórokozók egy idő után rezisztensek lesznek az adott antibiotikummal szemben, de a megoldás egy kis odafigyeléssel korántsem olyan aggasztó.

Tuti menü